vecka 34

2011-08-30 | 15:51:00

Jisses, var tar veckorna vägen?!

Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av smärta i höften.

avatars myspace with Gickr


svar på kommentar

2011-08-30 | 01:49:00

”Du måste ju ta likadana bilder för att de ska synas om de är någon skillnad, en tröja kan göra så himla mycket för utseendet. Smidigt å vara uppe till efter fyra på nätterna, du kommer verkligen få en kalldusch å vakna till när barnet kommer”

Genom att läsa din kommentar antar jag att du inte ser någon skillnad? Det var ju illa för din del, då det har hänt ganska mycket. Och vad spelar det för roll om jag är uppe till fyra om nätterna ibland? Kommer jag inte att kunna ta hand om min bebis lika bra för det? Vem har sagt att Melwin är en bebis som vaknar tidigt på morgnarna? Han kanske är en nattuggla och är uppe sent istället, det är det ingen som vet, bebisars dygnsrytm varierar. Sen lär jag ju vakna ett antal gånger under nätterna och ge honom mat? Dessutom är det inte så jävla svårt att vända tillbaka på dygnet (har redan gjort det), inte för min del iallafall. Men himla soft att du skrev att jag kommer att få en kalldusch, som jag skrev i inlägget under detta så tycker jag om kalla duschar. Så det kommer nog att lösa sig ska du se.

Det är sådana här personer man önskar inte läste bloggen, dom gör inget annat än irriterar med sina onödiga kommentarer. 


det här med att bada

2011-08-29 | 23:48:00

Jag måste vara den enda gravida som inte uppskattar ett varmt bad. Har läst på många ställen att lägga sig i badet ska hjälpa en att slappna av, har även läst på många bloggar som är skrivna av gravida att dom älskar att bada för all smärta försvinner och musklerna verkligen får slappna av. Och visst kan jag hålla med om att musklerna slappnar av, men inte på ett skönt sätt. Istället för att få ny energi så försvinner det lilla jag har kvar. Hjärtat börjar slå snabbare och det känns som om all luft försvinner ur mig. Det är jobbigt att ta sig ner i badet och det är ännu jobbigare att ta sig upp. Efter 20 minuter i badkaret är jag alldeles död i kroppen och orkar inte lyfta ett finger.

Men alla graviditeter är ju olika, och min uppskattar inte ett varmt bad. Då tar jag hellre bara en sval dusch.


Välkommen hit! Jennica heter jag, född 93 och bor i Umeå tillsammans med min man och våra tre barn som heter Melwin, Viggo och Helmi ♥ Skriver om familjelivet, träning, barnkläder, inredning, barnrum och annat som hör till vardagen. KONTAKT FÖR SAMARBETEN ELLER ANDRA FRÅGOR: jennica.b@hotmail.comRSS 2.0