tvättmaskinsskötbord

2013-03-31 | 22:47:00

Minns att det var någon som ville se hur det blev när vi tog bort skötbordet. Blöjor, salvor, tvättlappar, våtservetter osv har vi i ett snurrskåp. Det funkar hur bra som helst att ha det så här! Dock så används inte skötbädden så mycket, det är smidigare att byta kissblöja när han står.

äta yoghurt med tutte

2013-03-31 | 14:26:00

Varför inte?

haha jag visste väl att folk skulle reagera på detta inlägg... Brukar alltid ta bort tutten när han ska äta såklart, han brukar egentligen bara ha den när han ska sova men det händer att han vill ha den på dagen också. Men sen han hade magsjuka har han inte riktigt haft matlust och idag vägrade han ge mig sin tutte.. Så länge han får i sig något så skiter jag i om han äter med händerna, fötterna, tutten eller häller hela tallriken över sig. Huvudsaken är ju att han äter. SJÄLVKLART tvättade jag dom sen när han hade ätit färdigt.

nej till godis

2013-03-30 | 16:12:19
"Hej,varför får han inte äta godis? Och vad menar du med inte på väldigt läääänge? Mvh Jessica :-)"
 

Han får inte äta godis för att jag inte ser någon mening med att trycka i en 1,5 åring socker. Han fattar ju inte grejen med godis så varför jag ska "lära honom" att äta det? Det är ju mycket bättre med frukt! Sen är det inte så bra för hans tänder heller. Minns att jag fick någon kommentar om det tidigare i stil med "men han har ju bara mjölktänder så vad spelar det för roll om du ger honom socker som förstör dom, han ska ju ändå tappa dom!". Då kan jag kontra med att bvc sa att det är vad han äter nu i början som sätter grunden för hans saliv och det är ju den som ska hjälpa honom att hålla hans tänder starka sen när han är vuxen. Om man förstör det redan nu kan han få svaga tänder sen när han blir äldre. Alltså självklart går det inte att hålla honom borta från allt sött, han brukar ju få smaka glass, nyponsoppa osv ibland. Men att ge honom godis som typ bara är socker ser jag ingen poäng med. 
 
Så istället för lördagsgodis kör vi med en extra stor fruktsallad eller fruktbuffe, mycket godare och mycket nyttigare! Dessutom är det roligare att göra i ordning än bara ta fram en godispåse.

Välkommen hit! Jennica heter jag, född 93 och bor i Umeå tillsammans med min man och våra tre barn som heter Melwin, Viggo och Helmi ♥ Skriver om familjelivet, träning, barnkläder, inredning, barnrum och annat som hör till vardagen. KONTAKT FÖR SAMARBETEN ELLER ANDRA FRÅGOR: jennica.b@hotmail.comRSS 2.0