vecka 19 (18+2)

2014-12-30 | 13:02:00
 


De senaste dagarna har magen växt som bara den, så här såg den ut i 22-23 med Melle och Viggo.

 

5 månader kvar. Vi har inte mycket alls att fixa till bebisen. Säng och alla tillbehör som spjälskydd, täcke och lakan finns, dock sover fortfarande Viggo i den men han kommer att byta till Melles gamla bilsäng, den sov M i från då han var 13 månader så jag hoppas att Viggo också är redo att byta till den när han är runt året. Kläder finns, babyskydd finns (Viggo sitter fortfarande i den men kommer snart byta till Melwins bilstol och så får Melwin en ny). Syskonvagn har vi, skötbord också, åkpåsar, skötväska, babysitter, matstol, babygym, hoppgunga, bumbostol… Vi har allt, förrådet är så fullt att det knappt går att få in en fot där. Det är fördelen med att skaffa barn tätt – grejer finns.  Det enda jag funderar på att köpa är ett babynest, förstår dock inte riktigt vad det är som är så himla bra med dom men eftersom alla har dom så kanske det är värt att testa. Har inget annat roligt att skaffa och något vill man ju köpa till bebisen!

 
 

ultraljudet 23 dec

2014-12-29 | 22:01:00

 

Trött, men väldigt väldigt lycklig.

Det är en liten chillare jag har i magen, hen (jepp, hen) har det gött där inne. På bilderna ser ni (från vänster/uppifrån) närbild på huvudet, små fossingar och någon som verkar ha det väldigt lugnt och skönt med händerna bakom huvudet. Som jag trodde så har jag moderkakan i framvägg den här gången, därför känner jag inte sparkarna så tydligt. Jag känner ofta att hen rör sig men det är inte lika tydligt som med Viggo. Lillbebben låg dessutom helt intryckt i moderkakan så det gick inte att få några bra bilder på ansiktet och det var ju lite tråkigt.

 

Jag fick som jag ville när vi skulle kika på könet för där låg navelsträngen i vägen och benen var korsade så det var helt omöjligt att se. Jakob blev nog lite besviken men jag blev superglad då det var vad jag hade hoppats på – att navelsträngen skulle vara i vägen så att det istället får bli en överraskning på förlossningen.

 

Allt som gick att se såg bra ut och bebisen verkar vara frisk. Jag blev flyttad tillbaka en vecka, gick alltså in i vecka 19 igår och bebisen är beräknad till 30 maj. Men jag vet ju redan att jag kommer gå över minst en vecka så det blir väl någon gång i början på juni! Helt galet att vi snart är en familj på fem! ♥


Hallå i mellandagarna

2014-12-29 | 14:45:00
Julen gick så fint så, bortsett från att Viggisen hade feber pga tandsprickning så han sov sig igenom nästan allt. Men en mysig julafton hos mina föräldrar hade vi. Tände ljus i kyrkan, julbastade, åt världens bästa julmat och så kom tomten med massa klappar. Har såklart fotat en del men vi får se när jag får tid över att lägga in dom bilderna.
 
 
 
 
Just nu har vi två av barnens kusiner hos oss, de sover här några dagar. Igår bastade vi och gjorde egen hallonglass, idag har vi varit i pulkbacken.
 
 
 
 
 
Just det! Jag har ju inte skrivit om ultraljudet! Det kommer ett inlägg om det snart:)
 
 

Välkommen hit! Jennica heter jag, född 93 och bor i Umeå tillsammans med min man och våra tre barn som heter Melwin, Viggo och Helmi ♥ Skriver om familjelivet, träning, barnkläder, inredning, barnrum och annat som hör till vardagen. KONTAKT FÖR SAMARBETEN ELLER ANDRA FRÅGOR: jennica.b@hotmail.comRSS 2.0