första advent

2014-11-30 | 22:17:00
 

Vi började dagen med sovmorgon, fast det kan vi nog inte kalla det längre för vi är van att gå upp lite senare än de flesta andra småbarnsfamiljer, så det är nästan rutin för oss. Jakob åkte iväg på match men jag kände inte för att följa med så stannade hemma med småkillarna, M var inte så nöjd över att inte få följa med men så är det ibland. Istället åt vi lång mysfrukost och tände första ljuset. Det snöade tom lite, så vi fick verkligen julkänsla!

 

När matchen var slut åkte vi till stan och träffade tomten, det var ju som sagt skyltsöndag idag. Träffade vänner där och sen åkte vi till netonnet där jag fick mig en tidig julklapp – en ny bärbar dator. Igår råkade jag bryta av laddaren till den andra och en del sitter kvar i datorn, så det fick bli en ny idag. Det var nog på tiden :)

 

Middagen åt vi hos min bästa vän tillsammans med hennes mamma, himla mysigt. Mysigt. Det är nog ett ord som kommer att användas flitigt denna månad har jag en känsla av!

 

 
 
V var inte ett dugg intresserad av den skäggiga gubben, haha! Melwin berättade att han önskar sig en STOR julklapp. Mer specifik än så var han inte så det får vi klura på :)
 

HEJ 10 dagar senare

2014-11-30 | 02:16:00

Hej hej hej hej på er! Hur har ni haft det sen sist?

 

Alltså jag har haft det så bra. Det känner jag nu. Har inte startat datorn på över en vecka och har knappt kollat instagram. Har njutit av att spendera tid med min familj. Så fantastiskt skönt det är att stänga av sociala medier då och då. Jag MÅSTE ju inte skriva om allt som händer varje dag, lägga upp  en miljon bilder på vår vardag och dela med mig till främlingar. Det är så skönt att känna att man inte måste och att jorden inte går under om jag inte lägger upp en bild på bullen som jag just åt. Sen att det är roligt ibland är en annan sak! Nu är jag aspepp på att blogga igen och har fått ny energi! Som jag skrev sist så mår jag inte illa längre och kan äta bättre = är lite piggare. Men jag behöver fortfarande min sömn annars går jag under, därför är det så skönt att Jakob är just Jakob  och världens bästa på alla sätt och vis.

 

Imorgon (idag) är det första advent!!! Så mysigt att vi närmar oss julen. Imorgon är det dessutom skyltsöndag som vi ska försöka hinna svänga förbi efter Jakobs match, Melle vill ju såklart träffa tomten! Annars då?  Barnen har blivit jul/lucia-fotade hos sandro och vi har beställt superfina julkort som vi får hämta ut den 12 december. Melwin har fått en ny frilla.Viggo har åkt på ögoninflammation, inte så allvarlig men vi försöker att inte utsätta oss för blåst och kall luft. Dessutom har hans första tand tittat ut så vi har haft bajskalas men annars har allt varit som vanligt. Kanske att han varit lite grinigare, eller mindre glad kanske passar bättre. Vi har varit på bvc för vägning och mätning också, han väger nu 9 kilo och är nästan 73 cm lång.  Vikt och längd på mittkurvan, huvudet två kurvor över, hahah. Melle hade/har också stort huvud! Min stora lilla älskling är förresten helt blöjfri och går själv på toan. Ibland när vi ska vara ute länge eller ska någonstans där det inte finns toa får han en blöja för att vara på den säkra sidan, en vill ju inte gärna dra av honom overallen ute i kylan ifall han blir pinknödig.

 

Jag har fått tillbaka en vän från förr. Känner mig så glad för det! Sen har vi även superhärliga nya vänner här i Röbäck som har en dotter i Melwins ålder (de går på samma förskola) och en bebis som är snart två veckor. Jag ska få fota det lilla underverket, hur fantastiskt är inte det?!

 

Trivs fantastiskt bra i tillvaron. Förutom att mina hormoner är lite jobbiga och jag ibland blir sur för ingenting, alltså verkligen i-n-g-e-n-t-i-n-g. Kan sitta i soffan och helt plötsligt bara bli arg?! Och jag vill inte vara arg så jag blir ännu mer arg för att jag är arg, utan anledning dessutom. Haha ja ni hör ju.. Tur det går över 

 

NU ska jag krypa ner i sängen igen. Försökte sova för en stund sedan men det snurrade så mycket i huvudet så var tvungen att gå upp, skriva av mig och dricka en kopp te, så nu kan jag förhoppningsvis somna. Godnatt på er. Och hej igen! Redo för julmys? Det är vi :)


veckorna går så fort

2014-11-20 | 14:52:00


En nyvaken och trött Viggoplutt ♥

 

Känns som jag har en miljon bollar i luften just nu. Det är såklart roligt men dagarna går så himla fort att jag knappt hinner med! Bortsett från småjobb så är det mycket att göra hemma också. Igår storstädade jag. Alltså STOR-städade. Fem timmar tog det, med middag- och lekpauser då och då. Men ändå. Fem rundor med tvättmaskinen blev det. Lakan, gardiner, dukar.. Ja allt tvättades igår! Så nu luktar det gott här hemma 

 

Om en stund ska vi till Matildans jobb, både mitt och Melwins hår ska fixas. Så köper med lite middag till salongen och hänger några timmar där.

 

Hörrni!!! Jag mår inte illa längre. ALLTSÅ ÄNTLIGEN! Visst är jag känslig för lukter som snus, kaffe osv.. Men jag mår inte illa och kan faktiskt äta igen. Kanske var det därför som jag orkade städa massor igår, för att jag fick i mig frukosten för en gångs skull? Nu har jag fått tillbaka mitt liv och energin är på topp


Välkommen hit! Jennica heter jag, född 93 och bor i Umeå tillsammans med min man och våra tre barn som heter Melwin, Viggo och Helmi ♥ Skriver om familjelivet, träning, barnkläder, inredning, barnrum och annat som hör till vardagen. KONTAKT FÖR SAMARBETEN ELLER ANDRA FRÅGOR: jennica.b@hotmail.comRSS 2.0