Fullspäckad maj

2015-05-25 | 00:48:00

Hej igen! Vilken månad vi har haft! Verkligen en månad att minnas, för alltid. Kör på en liten resumé av det som hänt sedan sist då vi var på tul. Även om inte hela månaden är över än och det bästa med den faktiskt inte hänt än. Men jag tror som sagt att mini kommer nästa månad!

 

 

Den 10e maj, samma dag som vi gick in i vecka 38 överraskades jag med en helt underbar babyshower. Blir tårögd bara jag tänker på vilka fina vänner jag har runt omkring mig som ordnat med så fantastisk gott och fint (!!!!!) fika och urgulliga presenter till mini. Det jag är mest förvånad över är att Jakob lyckats hålla detta hemligt för mig. Jag vill tro att jag har koll på det mesta men tydligen inte. Vi lånar varandras telefoner för att kolla saker när vår egna har slut på batteri och jag brukar fota med hans mobil då min ofta har fullt minne.. Och inget har ploppat upp när jag haft den, snacka om flyt!  Jag låg helt utslagen i soffan när Jakob sa ”gör dig i ordning för om 30 minuter ska vi iväg”. Jag fattade ingenting och trodde vi skulle åka och köpa en ny taklampa till köket då jag pratat om det bara några minuter tidigare. Men jag klädde på mig och på väg till bilen bad Jakob mig att blunda och så kände jag att han fortsatte förbi vår bil och ledde mig till lokalen här bredvid oss och när jag öppnade ögonen stod våra fina vänner där. Fantastiskt!

 

1 

2 

3

 

 

 

Melwin har äntligen blivit av med det långa håret! Efter ett besök hos världens bästa vän, gudmor och frisör så blev han helt plötsligt några år äldre och fick sig ett huvud hahah.

 

4 5

 

 

 

Vi har flyttat. Fast nej. Men det känns nästan som det för vi har gjort om så otroooligt mycket. Vardagsrumsväggen har fått en ny färg. Vi har gjort oss av med massa inredning och köpt nytt. Möblerat om. Köpt nya möbler till altanen. Hela sovrummet är utbytt (som ni redan vet). Det senaste projektet som vi påbörjade, som inte är riktigt klart än är barnens rum. Vi började med att spackla bort massa fula hål och sen målade vi gråa prickar på väggarna. Och ja, den här gången menar jag faktiskt VI för jag gjorde en hel del, även om Jakob gjorde mer haha  Vi gjorde oss av med barnens sängar, bilsängen och loftsängen med rutchskanan byttes ut mot en våningssäng (från mio, NILS heter den för er som undrar). Båda barnen är överlyckliga även om inte Viggo sover där än. Vi ska få upp en stödbräda bara och sen är tanken att Viggolito ska få börja sova där i sommar.

 

Ska man bo trångt ska det iallafall vara fint är mottot vi (jag) kör med just nu. Haha.

 

 

6 

7

 

 

 

Vi avslutade vecka 38 med (troligtvis) en spricka på revbenen. Mini är CRAZYYY där inne, är förvånad över att jag klarat mig så länge utan att få skador på revbenen men nu var det min tur. Men jag klarar mig 

 

8

 

 

 

Vi har gjort i ordning vagnen så den är redo att köras i duo! Nya sommar-suffletter, mugghållare, min mamma har sytt handtagsskydd av skinn och jag håller på att virka detaljer till den just nu! Tänk, snart ligger mini där bredvid storebror Viggo <3

 

9 

10

 

 

 

 

 

Nu hörrni. Håll i hatten. Det absolut bästa med denna månad är något stort. Större än jag nog kan förstå. Jag och Jakob firade 4 år som förlovade med att gifta oss. 20 maj 2015. En enkel, borglig men väldigt fin vigsel i rådhuset med våra absolut närmsta. Detta har vi planerat och längtat efter länge, vi ville pricka in det på vår förlovningsdag så vi har väntat sedan slutet på förra sommaren. Alltså äntligen! Äntligen är han min man. Min bästa vän och min andra halva som känner mig bättre än någon annan. Är så himla lycklig! Efter vigseln gjorde min pappa mat hemma hos oss, potatisgratäng och oxfilé med pepparsås, och sallad såklart. Dagen blev helt fantastisk! Passade oss perfekt. Nästa sommar blir det troligtvis något större firande.

 

 

11 

12 

13 

14

 

 

Vi har såklart gjort massa annat också, inte en enda dag har vi bara legat i soffan. Kan inte kalla denna månad lugn, men nu kanske det är dags att varva ner lite. 6 dagar kvar till bf! Imorgon ska vi till mvc och efter det har vi planerat lunch på stan med Johanna och hennes småttingar! Nu är det dags att hoppa i säng. Kram på er!


TUL

2015-05-07 | 01:52:00

Gick hur bra som helst idag på tillväxtultraljudet! Bebis vikt är uppskattad till 2800 g nu i vecka 36+3, vilket är helt på mittlinjen! Eller ja, 2% mindre än genomsnittet men det är ju ingenting! Nu kan jag vara lugn!  

 

Mitt under ultraljudet så ändrade barnmorskan från 3D (det vanliga som också används på RUL) till 4D, och wow! Så häftigt det var! Vår fina lilla H eller L. Vi bad bm att undvika att kolla mellan benen för vi vill inte veta än vad det är för kön. Har vi klarat oss så här länge utan att ta reda på det känns det dumt att få veta nu så nära inpå förlossningen. Vi vill ha en överraskning  :)

 

 

  

Så himla lik Viggo! Och min spetsiga näsa verkar hen ha fått <3


Liten mage

2015-05-04 | 16:32:00

Nu tänkte jag kanske börja blogga igen, i mån av tid. Det är så mycket runtom just nu. Snart är vi en familj på fem, vi gör om massor i hemmet och sen håller jag fortfarande på med barntavlorna (@barntavlor på instagram). Men jag kommer nog ångra mig längre fram om jag inte dokumenterar mer nu så ska försöka. Ibland är det dessutom fruktansvärt skönt att skriva av sig.

 

Idag är en sån där skriva-av-sig-dag.

 

Vi var hos barnmorskan tidigare idag. Vecka 36+1. Alla mina värden är nu fina, hade problem med hjärtat tidigare (hjärtklappning, rusningar osv), gjorde några extra kontroller och så men det har gått över. Hjärtljuden är fina, 150 slag/min, mitt blodsocker är bra (så jag kan fortsätta trycka i mig kexchoklad som tur är, hehe), järnvärdet är ganska lågt men stabilt (118). Sf-måttet ligger på 31. Dvs lågt, men följer sin egen kurva. Dock så har jag börjat oroa mig för bebisens storlek, även fast bm tycker att bebisen känns bra storleksmässigt. Men jag är minst den här gången och att få höra det var och varannan dag är väldigt jobbigt, iallafall för mig.

 

Jag vet att jag har skrivit det många gånger förut och det börjar kanske bli lite tjatigt för er som läser. Men det är verkligen jobbigt att höra ”VA??? SKA DU FÖDA OM NÅGRA VECKOR??”, ”Men oooooj vad liten du är”, ”Är du säker på att det är en bebis där inne, du kanske bara är lite gasig?” Gaaah. Sluta kommentera min kropp tack. Det har tagit så hårt på mig att jag blivit orolig över att bebisen kanske är för liten?! Bröt iallafall ihop idag efter att vi var på mvc, inte för att det gick dåligt där utan för att det inte är roligt att höra att magen är väldigt liten direkt efter att man legat på en brits och haft två barnmorskor som klämt och känt på magen för att känna så bebisen är tillräckligt stor.

 

Snälla.. Alla ni som läser detta. Tänk er för innan ni kommenterar en gravid kvinnas mage, ni vet inte vad hon vill höra och hur hon tar det. Min barnmorska är iallafall världsbäst så hon har bokat in ett besök till specmödra på onsdag, då blir det troligtvis tillväxtultraljud, mest för att lugna mig för som jag skrev tidigare tycker hon och en annan bm att bebisens storlek känns helt perfekt. Så den enda som är orolig är jag, och Jakob för mig.

 

 

DSC03198


Välkommen hit! Jennica heter jag, född 93 och bor i Umeå tillsammans med min man och våra tre barn som heter Melwin, Viggo och Helmi ♥ Skriver om familjelivet, träning, barnkläder, inredning, barnrum och annat som hör till vardagen. KONTAKT FÖR SAMARBETEN ELLER ANDRA FRÅGOR: jennica.b@hotmail.comRSS 2.0