sommarkväll vid havet

2014-05-31 | 13:06:55
Min lilla Viggo-gos. Eller Viggos som min bror säger ♥ 

svaren del 2

2014-05-30 | 21:47:00
På vilket sätt förändras livet när man får barn? 
För oss har förändringen varit både stor och liten. Kan inte låsa om mig när jag går på toa, annars blir Melle arg hahah. Man kan inte äta middag hur sent som helst utan måste försöka hålla samma tider varje dag. Man kan inte vara ute överdrivet länge utan måste vara hemma i tid för kvällsfika och sovdags. Men allt blir vad man gör det till. Vissa känner sig låsta i hemmet medan andra, som vi, fortsätter att åka ut spontant, att det tar lite längre tid att komma iväg är en annan sak. Vi tar med barnen överallt, ja inte ut på krogen såklart men vi fortsätter att åka spontant till kompisar, stan m.m. Vi lyssnar på musik på lagom volym och smyger inte omkring. Vi kan dammsuga och t.o.m borra när barnen sover utan att dom vaknar. Vi har vant dom vid det! 
 
Blev relationen starkare eller blev det ofta mycket bråk mellan dig och din fästman sedan ni fick barn?
- Den blev starkare! Vi bråkar aldrig. Eller jag bråkar ibland, men Jakob är så lugn och bråkar aldrig tillbaka.
 
'SERIÖST, JAG BAD DIG GÅ UT MED SOPORNA 10 GÅNGER NU, KAN DU BA TA PÅSEN OCH GÅ ELLER?'
- förlåt, jag går med den nu!  
' Bra, tack, puss' 

Ungefär så låter det, haha. :) 
 
Hur ser en typisk vardagskväll ut för er? 
- Bolibompa, kvällsfika (oftast gröt), på med pyjamas, borsta tänderna, hämta tutte och snutte, läsa bok i soffan och sen är det läggdags (för Melwin alltså), lägger honom i sängen och tänder en nattlampa, pussar honom godnatt och berättar att vi älskar honom, går sedan ut ur rummet men först slängpussar i dörren, sen somnar han med sina bilar i bilsängen. Jag och Viggo myser, kanske bloggar och väntar på Jakob som oftast är hemma runt 22-23 men ibland senare, eller så sover han borta en hel vecka. När/om han kommer hem har jag gjort i ordning fika på bordet så vi äter några mackor, dricker varm choklad och sen hoppar vi också i säng. Ser på tv ett tag medan Viggo äter sista flarran innan natten. Inga speciella kvällar, men väldigt väldigt mysiga! 
 
Kunde du allt som har med barnhantering innan,(blöjbyte,mata,få barn att sova, bada dem, osv..)eller lärde du dig det med tiden? 
- Kanske låter kaxigt, men jag kunde allt från start. Allt var så självklart redan från början. Men det var nog för att jag och mamma alltid har pratat så mycket om sådant. Sen är ingen förälder perfekt från start, eller öht. Men det mesta kunde jag!
 
När du var liten, drömde du om en son eller dotter då? 
- Kön har aldrig spelat någon roll :)
 
Ammar du eller ger du ersättning? 
- Både och. Viggis blir inte mätt av bara bröstmjölk så han får ersättning också. Han är väldigt duktig som tar både flaska och bröst utan problem, men nu börjar tyvärr min mjölk att sina. 
 
Vid vilken ålder på barnet kan man börja ge lite vanlig mat? 
- De flesta börjar ge smakportioner vid fyra-fem månader, det gjorde vi med M och kommer nog göra det med V också!
 
Hur reagerade din mamma när du sa att du var gravid i en tidig ålder?
- Hon var världsbäst, stöttande, peppande och superglad!
 
Kommer du komma tillbaka till dansen någon gång? :)
- Självklart! Kanske inte just till balettakademien för tiderna passar inte riktigt, men jag kommer absolut att börja dansa igen :) Förhoppningsvis snart! Tills dess dansar jag och Melleman runt här hemma! 
 
Hej! Toppen blogg! Jag undrar hur ni får ekonomin att gå runt? Förstår att det är rätt så privat men i dessa tider känns det som en väldigt centralfråga. Själv jobbar jag som en tok för att få en slant över.
- Hej! Tack så mycket :) Jag får alltid frågor om vår ekonomi men jag tycker att det är väldigt privat, det är inget som jag skriver här. Men vi har det bra!
 
varför stöter du bort jacobs famil?
- Blir himla irriterad över sådana frågor. Innan man skriver påståenden om att det är JAG som stöter bort kan man försöka ta reda på sanningen först.
 
Hur ser ni på det här med ekonomin? Har ni delad ekonomi? Bidrar ni båda lika mycket/har samma ansvar för inkomst? 
- Som sagt svarar jag inte på sånt här. Jag är personlig men inte privat här.
 
Hej! Jag och min sambo väntar vårat första barn nu i augusti, jag undrar lite hur du ser på alla dessa kurser som finns, föräldrakurser/profylax är väll det jag funderar mest på. Hur nödvändigt är det? I nuläget känner jag mest att vi fixar detta på egen hand utan kurser, alltid kul att veta vad flera tycker. 
Undrar även vad du tycker om epiduralen? Smärtsam att få, effektiv etc? :)
- Hej! Grattis till bebisen i magen! Jag kan såklart bara svara för mig. Vi gick inte på någon kurs alls och vi fixade det väldigt bra! Så länge man vet hur man ska andas tror jag att man klarar sig bra! Jag menar... Kvinnor har fött barn i alla tider och förut fanns ju inte såna kurser, ändå klarade man det! 
 
 

den där blixten

2014-05-30 | 11:19:44
 
Förstår inte hur han inte kan bli less?! Det är bara bilar och särskilt blixten som gäller! Innan vi åkte till Ånge köpte vi nya sandaler, han sprang själv fram till hyllan och tog tag i ett par blixtensandaler och vägrade släppa dom. I tisdags köpte jag en ny tröja åt honom, såklart med Blixten. La påsen under vagnen och sen glömde jag bort den när vi fick åka in till akuten med honom, när vi väntade på läkaren hittade han påsen och skulle självklart ha på sig den direkt så inne i akutrummet bytte vi tröja.. Igår kom mina föräldrar hit och hade med sig två blixten-lampor och gissa om Melle blev glad? Bar in dom på sitt rum direkt och försökte tända hahah. 
 
M är såå galen i bilar, precis som Jakob.... Jag själv hatar dom. Så jag håller tummarna för att Viggo kommer börja dansa, antingen balett eller jazz! Blir han också biltokig så kommer jag tycka synd om mig själv.. 
 
 

Välkommen hit! Jennica heter jag, född 93 och bor i Umeå tillsammans med min man och våra tre barn som heter Melwin, Viggo och Helmi ♥ Skriver om familjelivet, träning, barnkläder, inredning, barnrum och annat som hör till vardagen. KONTAKT FÖR SAMARBETEN ELLER ANDRA FRÅGOR: jennica.b@hotmail.comRSS 2.0